Rump, rump rellaa

Pateniemen koulun ykkösluokkalaiset ovat nyt tutustuneet Pateniemen raittiin ensimmäisen kerran. Oppilaat ovat bonganneet kylttejä pitkin koulumatkaa. Ensimmäinen kyltti tutkittiin tarkemmin. Katsoimme videon, jossa kerrottiin, millaisia lasten perinteiset leikit ja touhut ovat olleet entisaikaan. Tuttuja paikkoja ja leikkejäkin videolla mainittiin. Honkapirtillä on jo vuosikymmeniä käyty luistelemassa ja urheilemassa. Luistimet ovat aluksi olleet vaatimattomasti sahan teristä valmistettuja, kertoi Suomen vanhin lotta Salme Haltia videolla. "Joskus luistimet menivät vinksin vonksin, mutta kyllä niillä luisteli", hän tokaisi videolla. Osa leikeistä oli koulumme ykkösluokkalaisille tuntemattomia ja niitä kävimme leikkimässä ulkona. 


Videolta kuultiin kertomuksia lasten leikeistä.


Rump, rump rellaa,
reka reka rellaa.
Seisahduppas sekarloo.
Mi vastoin käym, mi vastoin käym.
Ahnestippas kallistarööraa,
esikunta arestipa röskytä rös.


Lorun eriskummalliset ja vaikeahkot sanat tulivat hiljalleen tutuiksi leikin myötä. Rinki kulki vauhdikkaasti portinvartijoiden ympäri. Kukaan ei halunnut jäädä portinvartijoiden portin alle.  Lopulta muodostuneet joukkueet kisailivat siitä, kumman joukkueen portinvartija saadaan vedettyä rajan yli. Kilpailu oli kova! 


                    



Kukkotappelut käynnissä.




Lisäksi oppilaat ovat tutustuneet raitin koko reittiin ompelutyön avulla. Raittikartta on kuljettu ympäri etupistoin ja oppilaat löysivät kartalta monta tuttua paikkaa, joista kylttejä löytyy. Kevään tullen reitti päästään kulkemaan kokonaisuudessaan ja nähdään mitä kaikkea raitin varrelta löytyy! Pitkäjänteisen työskentelyn jälkeen raittikartat ovat päässeet ilostuttamaan koko koulun väkeä ruokalan seinälle. 


     

       







Raittityöt ruokalan seinällä.
















Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit